Recept Nine Mrvice za muffine, a koji mi je ustupila šogorica Aleksandra, iskombinirala sam kremom od mascarponea i tako je nastala Božićna torta
Prekrasni, fini, sočni, aromatični muffini osvojili su me na prvi zalogaj. Obzirom da volim isprobavati, kombinirati i stvarati nove slastice -posebna ljubav su mi torte, nije mi bilo teško iskombinirati taj recept s kremom od mascarponea. Božićna torta je sočna, lagana, puna aroma-prava poslastica! Probajte i uživajte!
> Registriraj se na Woltu, unesi promo kod POKLANJAMO7 i stiže ti 7 eura
Božićna torta
Biskvit (mjere su za kalup promjera 18 cm)
150 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica cimeta
1/2 žličice đumbira
1/4 žličice muškatnog oraščića
1/4 žličice mljevenog klinčića
1/4 žličice kardamoma
korica naranče
200 g pirea od bundeve
2 jaja L veličine
150 g šećera
120 ml ulja
Krema
250 g mascarponea
250 g vrhnja za šlag
80 g šećera u prahu
1 dl soka od naranče
korica naranče
pola vrećice želatine u prahu
Priprema
Butternut tikvu prerezati na pola, izvaditi koštice, postaviti na prerezanu stranu na lim za pečenje,na masni papir i peći na 180 stupnjeva jedan sat, odnosno dok ne postane mekana kad ju ubodete vilicom. Ohladiti, unutrašnjost izdubiti žlicom i usitniti štapnim mikserom. Pire mozete pripremiti ranije, a višak pirea zamrznuti.
Biskvit
Pomiješati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine. Jaja i šećer miksati, dodati ulje i pire od bundeve, kratko promiksati da se sve spoji te dodati brasno i zacine. Povezati mikserom na najmanjoj brzini. Smjesu podijeliti u tri kalupa promjera 18 cm i peći na 180 stupnjeva 15, 20 min, provjeriti čačkalicom. Ohladiti.
Krema
Pola vrećice želatine pomiješati sa 2 žlice hladne vode i ostaviti sa strane da nabubri. Vrhnje za šlag izmiksati. Sok od naranče staviti na vatru da se ugrije (skoro do vrenja) i u soku rastopiti nabubrenu želatinu. Izmiksati mascarpone, šećer u prahu i koricu naranče, dodati prohlađeni sok s želatinom i na kraju istučeni šlag. Sve dobro promiksati.
Tortu filati u kalupu i ostaviti preko noći u frižideru da se stisne.